Bart Hoogveld - Urban Walk Den Haag 2023

Een zonnige zesde editie van de Urban Walk Den Haag

Op zaterdag 13 mei stonden er weer vele deelnemers aan de start van de Urban Walk Den Haag in Amare. Op deze zonnige dag werden er weer mooie en unieke plekjes van de Hofstad ontdekt. Deelnemers konden net als voorgaande editie kiezen uit een korte route van 13 km en een lange route van 19 km.

De Urban Walk Den Haag startte op het evenemententerrein in Amare bij het Spuiplein. Hier vandaan vertrokken de deelnemers in hun gekozen startwave om op de vernieuwde route weer unieke highlights van de stad te ontdekken.

De route bestond onder andere uit het Hofje van Nieuwkoop, Beeld en Geluid Den Haag en de Koninklijke Schouwburg. De lange route ging ook nog langs Bakkerij Hessing die bekend staat om hun Haagsche lekkernijen. Deelnemers kregen hier een lekkere Haagse Kakker.

Naast de info- en locatieborden kwamen deelnemers ook quizborden tegen. Iedere vraag vormde een mogelijkheid voor deelnemers om na te denken over de geschiedenis of kenmerken van Den Haag. Na 50 meter werd het antwoord gegeven van de quizvraag door middel van een antwoordbord.

De sfeer zat er goed in bij de deelnemers, mede dankzij het lekkere weer. Vooral de Haagsche lekkernij, de Haagse Kakker viel goed in de smaak. Deze lekkernij ontstond jaren geleden toen krenterige Hagenezen zich tegenover hun gasten wilden bewijzen dat zij juist niet krenterig waren. Daarom serveerden zij een ambachtelijk gevuld krentenbrood met een vulling van amandelspijs, kaneel, roomboter en noten.

De Urban Walk Den Haag is onderdeel van de Urban Walk Series. Een reeks van wandelevenementen in Groningen, Rotterdam, Utrecht en Breda. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat deze steden te bieden hebben. Na deze zesde editie van de Urban Walk Den Haag staat de Urban Walk Groningen op zondag 21 mei als eerstvolgende walk op de agenda. Kijk op www.wearewalking.nl voor een volledig overzicht van alle komende wandelevenementen in 2023.

Deel dit bericht

Meer nieuws