LDDK-20240509-0012

Een zonnige Hemelvaartsdag zorgt voor extra wandelplezier tijdens de Urban Walk Den Haag

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, stond de uitverkochte 7e editie van de Urban Walk Den Haag op de planning. Ruim 1.750 deelnemers stonden aan de start in cultuurgebouw Amare om aan hun avontuur van 12 of 18 kilometer te beginnen. De Hofstad was hét decor van hun wandeling en ze ontdekten veel prachtige locaties.  

De eerste wandelaars waren er al vroeg bij, want om 08.30 uur konden zij hun wandelkaart ophalen op het evenemententerrein in Amare. Ook konden zij direct genieten van een heerlijk ‘’bakkie pleur’’ bij de stand van Tombola, de sponsor van de Urban Walk Series. Vlak voor negenen konden de wandelaars zich verzamelen in het startvak en werd ook de cheque overhandigd aan het Nationaal MS Fonds, het goede doel van de Urban Walk Series. Daarmee werd bekend dat er maar liefst €7.605,- is opgehaald specifiek met de Urban Walk Den Haag voor onderzoek naar de ziekte MS.

Om 09.00 uur gaf De Sfeerman op een enthousiaste manier het startschot en konden deelnemers direct de eerste locatie ontdekken: Amare. Via een aantal trappen kwamen zij aan bij de studio waarna zij het cultuurgebouw nog extra konden bewonderen. Daarna liepen zij direct door richting de tweede locatie, Pathé Buitenhof. Dit voormalige boutique theater en restaurant is momenteel een prachtige bioscoop en een kijkje in de filmzaal maakte het extra bijzonder.

Deelnemers gingen vervolgens langs de pittoreske Hofvijver richting het Provinciehuis Zuid-Holland. Hier werden zij enthousiast ontvangen door Niek Vianen van Tombola. Een foto bij de photobooth mocht natuurlijk ook niet ontbreken voordat de deelnemers het Provinciehuis verder ontdekten. En na een tocht langs onder andere het Vredespaleis kwamen zij aan bij museum Beeld en Geluid aan de Zeestraat. Hier konden zij voor de laatste keer in dit prachtige pand de exposities bewonderen en ook meer leren over het échte Haagse cultuur en journalistiek.

Veel wandelaars namen op deze locatie even pauze voordat zij de route vervolgden richting de Paleiskerk en het Korzo theater. Bij het Korzo theater ontvingen zij hun tweede stempel én ook een heerlijk Haags Ooievaartje Onderweg was Paleis Noordeinde zeker één van de highlights, samen met de Paleistuin. De route richting The Social Hub The Hague liep langs de Haagse Harry en natuurlijk het Heilige Geesthofje. Het oudste hofje van Nederland was zeker een bezoek waard en zorgden ook voor prachtige plaatjes!

Bij The Social Hub The Hague ontvingen wandelaars nog een lekker bakje koffie of thee en een stuk fruit om even op te laden. Wandelaars van de 18 km sloegen al snel na The Social Hub The Hague rechtsaf richting Den Haag Laan van NOI om naar Brouwerij Kompaan en Titaan te lopen.

Een derde stempel mét een kijkje achter de schermen bij de bierbrouwerij was bijzonder en velen wandelaars genoten hier dan ook even van een drankje voordat zij via Titaan de weg terug inzette richting de finish locatie Amare. Titaan is een impactvolle innovatiehub en belevingscentrum bestaande uit kantoorruimtes, vergaderzalen, evenementenruimtes en maakruimtes. Ze zijn een clubhuis dat impactstartups, studenten, industrie, overheden en investeerders samenbrengt. Ook een bijzondere locatie waar je niet iedere dag komt!

De deelnemers van de 12 km sloegen eerder af en kwamen na een korte wandeling vanaf The Social Hub The Hague direct terug bij Amare. De deelnemers van de 18 km hadden een iets langere wandeling voor de boeg voordat zij hun wandelpin én een echte Haagsche kakker van Bakkerij Hessing in ontvangst mochten nemen.

Kortom, de uitverkochte editie van de Urban Walk Den Haag nam wandelaars mee op ontdekkingstocht door deze prachtige stad. Het zonnige weer vormde een prachtig decor voor hun wandeling, samen met de unieke locaties op de route, het muzikaal entertainment en de gezelligheid onderling. We hopen dan ook dat je ontzettend hebt genoten van deze wandeling en dat we je snel terugzien bij één van onze andere wandelingen. Tot snel!

Urban Walk Series

De Urban Walk Den Haag is onderdeel van de Urban Walk Series. Een reeks van wandelevenementen in Haarlem, Den Haag, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Breda. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat deze steden te bieden hebben. Na deze geslaagde editie van de Urban Walk Den Haag staat de Urban Walk Groningen als eerstvolgende walk op de agenda. Kijk op www.wearewalking.nl voor een volledig overzicht van alle komende Urban Walks in 2024.

Deel dit bericht

Meer nieuws