Event info

Op donderdag 9 mei staat de Urban Walk Den Haag op de agenda. Ontdek door middel van een korte route van ongeveer 10-12 km of een lange route van ongeveer 18-20 km de unieke locaties en onontdekte plekken in de stad. 

Tijdens de Urban Walk Den Haag wandel je door de straten van Den Haag volgens een uitgepijlde route. De wandeltocht is compleet verzorgd inclusief verzorgingsposten met water, koffie en thee onderweg. Je hoeft echt alleen klaar te staan bij de start om aan de wandeltocht te beginnen. 

Na de wandeltocht waarbij je unieke locaties en onontdekte plekken van de stad heb bewonderd, kun je bij de finish jouw welverdiende wandelpin ophalen. Een mooie herinnering aan de fantastische dag!

Goed voorbereid

Programma

Tijd Activiteit
Vanaf 08:30 uur Ophalen van de wandelkaarten in Amare
09.00 tot 09.30 uur Startwave 1 (korte én lange route)
09.30 tot 10.00 uur Startwave 2 (alleen korte route)
10.00 tot 10.30 uur Startwave 3 (alleen korte route)
16.00 uur Sluiting finish

Wandelkaart ophalen

Wandelkaarten worden niet thuisgestuurd, maar deze kun je op de dag van het evenement ophalen op het evenemententerrein in Amare. Alle ingeschreven deelnemers ontvangen in de week van het evenement per e-mail hun wandelkaartnummer. Houd deze mail bij de hand (uitgeprint of telefoon) bij het ophalen van jouw wandelkaart. 

Heb je deze e-mail niet ontvangen? Dan kan je jouw wandelkaartnummer ook in jouw persoonlijke dashboard vinden en het hiermee ophalen. De link naar je persoonlijke dashboard vind je in de bevestigingsmail van jouw inschrijving. 

Starten in waves

Om je in alle comfort door de straatjes, op trappen en door de gebouwen te laten lopen, vertrekken de deelnemers in waves.

  • Je kunt tijdens het inschrijven zelf kiezen in welke wave je wilt starten;
  • Deelnemers aan de lange route kunnen uitsluitend in wave 1 starten;
  • Wil je wijzigen van wave, dan kun je dit zelf aanpassen (mits de gewenste startwave nog niet is uitverkocht) via je persoonlijke dashboard. De link naar je persoonlijke dashboard vind je in de bevestigingsemail die je hebt ontvangen bij je inschrijving.

bring your own cup

Op de route ontvang je heerlijke koffie of thee. In het kader van duurzaamheid hanteren wij dit jaar een ”bring your own cup” systeem. We vragen je dan ook een eigen beker mee te nemen zodat jij heerlijk kunt genieten van een kop koffie of thee.

Veelgestelde vragen

Welke afstanden kan ik wandelen?
Tijdens de Urban Walk Den Haag kun je kiezen tussen twee routes, een korte route van ongeveer 10-12 km of een lange route van ongeveer 18-20 km. In het inschrijfformulier kun je jouw keuze voor de afstand en bijbehorende startwave aangeven. Op de dag zelf kun je er nog voor kiezen om de andere afstand te wandelen, dit hoef je dan niet door te geven aan de organisatie. 

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?
De algemene voorwaarden vind je hier:
Algemene voorwaarden – indviduele deelnemers

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Het is niet mogelijk om jouw inschrijving te annuleren. Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden.

Overdragen
Je kunt jouw inschrijving wel overdragen aan iemand anders, dit doe je via je persoonlijke dashboard. De link naar je persoonlijke dashboard vind je in de bevestigingsemail die je hebt ontvangen bij je inschrijving. 

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van de wandelkaart, deze dient de koper van de wandelkaart te betalen.

Wanneer is de Urban Walk Den Haag?
De volgende editie van de Urban Walk Den Haag vindt plaats op donderdag 9 mei.

Waar bevindt zich het evenemententerrein?
Het evenemententerrein bevindt zich bij de start- en finishlocatie, de exacte locatie hiervan is momenteel nog niet bekend. Op het evenemententerrein kun je vanaf 08.30 uur onder andere jouw wandelkaart ophalen. 

Worden er foto’s gemaakt?
Er zijn fotografen van de organisatie om de sfeer onderweg en op het evenemententerrein vast te leggen. Na afloop van de ochtend vind je de foto’s op onze Facebookpagina.

Welke herinnering ontvang ik bij de finish?
Alle wandelaars ontvangen na de finish een unieke herinnering in de vorm van een wandelpin. 

Mag ik samen met mijn hond mee wandelen?
Honden zijn, indien aangelijnd, welkom tijdens de Urban Walk Den Haag. Houd er rekening mee dat honden niet bij iedere locatie welkom zijn. 

Is het mogelijk om je in te schrijven voor de Urban Walk Den Haag?
Je kunt je hier inschrijven voor de derde editie van de Urban Walk Den Haag op donderdag 9 mei. 

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?
Iedereen mag deelnemen aan de Urban Walk Den Haag. Registratie via het inschrijfformulier is verplicht voor alle deelnemers vanaf 6 jaar. 

Wat zijn de routes?
Tijdens de Urban Walk Den Haag kun je kiezen voor een route van 12 of 18 km. Klik hier voor alle informatie over de routes. 

Wat is de start- en finishlocatie?
De start- en finishlocatie is Amare.

Hoe reis ik naar de start- en finishlocatie?
We adviseren om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te reizen. Plan jouw reis via 9292.nl.

Meer informatie over bereikbaarheid zal in aanloop naar het evenement aangevuld worden. 

De Urban Walk Series is een reeks van wandelevenementen in onder andere Breda, Den Haag, Haarlem, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Met deze wandeltochten verken je de mooiste plekken van Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat de steden te bieden hebben.

Bij het concept van de Urban Walks draait het om de excentrieke ervaring van het stedelijke parcours. De verschillende routes bij een Urban Walk gaat langs en door diverse stedelijke locaties. De focus van de wandeltocht ligt op de beleving van de steden. Deelnemers kunnen kiezen uit een 2 routes: een korte route van ongeveer 10-12 km of een lange route van ongeveer 18-20 km. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle wandelaars een uniek aandenken aan de Urban Walk. 

Zijn er verzorgingsposten onderweg?
We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je verzorgingsposten waar je even rustig bij kunt komen en je energieniveau een boost kunt geven met o.a. vers fruit, water en koffie en thee.

Hoe kan ik mijn wandelkaart ophalen?
In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je op het opgegeven e-mailadres een mail met alle laatste informatie. Op vertoon van deze mail kun jij op donderdag 9 mei 2024 jouw wandelkaart ophalen. 

Waar kan ik mijn wandelkaart ophalen?
Je kunt jouw wandelkaart ophalen op het evenemententerrein, de exacte locatie hiervan is momenteel nog niet bekend. 

Wandelkaart overdragen
Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van de wandelkaart, deze dient de koper van de wandelkaart te betalen om de wandelkaart op naam te zetten.

Kan ik mijn afstand wijzigen?
In het inschrijfformulier kun je jouw keuze voor de afstand en bijbehorende startwave aangeven. Op de dag zelf kun je er nog voor kiezen om de andere afstand te wandelen, dit hoef je dan niet door te geven aan de organisatie.