Bart Hoogveld - Urban Walk Den Haag 2023

DE URBAN WALK DEN HAAG 2023 BRENGT JE LANGS DE MOOISTE PLEKJES!

Op zaterdag 13 mei is het weer tijd voor de zesde editie van de Urban Walk Den Haag. Het belooft weer een mooie editie te worden en de routekaart is nu bekend! Er zijn weer twee mooie routes uitgestippeld voor de korte en lange afstand die je langs nieuwe unieke plekken brengt. Laat je ook meenemen op deze gezellige wandeltocht langs de mooiste plekjes van Den Haag.

Het Hofje van Nieuwkoop 

Één van de eerste locaties die zich op de route bevindt is het Hofje van Nieuwkoop. Het Rijksmonument uit 1661 ligt in het centrum van Den Haag en is het grootste hofje van Nederland. Het is enorm in trek als woonadres, trouwlocatie en locatie voor zakelijke en culturele evenementen zoals de Urban Walk.  

Beeld & Geluid

Bij Beeld & Geluid Den Haag ontdek je alles over nieuws en journalistiek. Dit is een leuk informatief museum met een vaste tentoonstelling en tijdelijke exposities die gaan over actuele nieuwsthema’s en beeldvorming in de media. Daarnaast heeft het museum een divers programma met lezingen, mediacolleges en muzikale programma’s die je de mogelijkheid geven om je meer te verdiepen en mee te praten. Een locatie die je zeker niet moet missen tijdens de Urban Walk!

Koninklijke Schouwburg

De Koninklijke Schouwburg is een stadspaleis voor iedereen. Trakteer jezelf en iemand anders op een avondje ontspanning met toneel, cabaret, een theaterconcert of opera. Helemaal bovenin de Schouwburg zit Studio Het Paradijs, een intieme theaterzaal waar de acteurs van Het Nationale Theater je soms uitnodigen om naar hun eigen werk te komen kijken. Een ideale locatie om na de inspanning van de Urban Walk te ontspannen!

Nationaal Archief

In het Nationaal Archief vind je antwoorden op vragen die betrekking hebben op jouw leven, de geschiedenis van Nederland ook in relatie tot andere landen, en de samenleving. Het Archief doet dit allemaal door je toegang te geven tot het nationaal geheugen. In de 142 kilometer aan papieren archieven, 15 miljoen foto’s, 300.000 kaarten en 1,2 petabyte aan digitale bestanden, wordt duizend jaar geschiedenis tastbaar.

Amare

De start en finish van de Urban Walk Den Haag ligt bij Amare. Amare is het nieuwe huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting aan het Spuiplein. Een splinternieuw gebouw met vele ruimtes voor verschillende activiteiten en is daarmee het grootste cultuurgebouw van Nederland. Het huisvest ook het Residentie Orkest Den Haag, Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium. Samen met lokale partners biedt Amare onder de naam Open Amare dagelijks een divers en gratis aanbod voor iedereen. Kortom, Amare ademt cultuur dus ook voor de Urban Walk Den Haag!

Dit is maar een kleine greep van de locaties. In totaal ontdek je tijdens de Urban Walk Den Haag 10 locaties. Laat je ook verrassen op deze wandeltocht door de gezellige stops en verzamel alle stempels op je stempelkaart!

Deel dit bericht

Meer nieuws